Experienţa pe care o avem în ceea ce priveşte Facebook este diferite de la persoană la persoană, în timp ce majoritatea persoanelor au parte de o experienţă pe care am putea-o numi-o chiar plăcută pe reţeaua de socializare: ţin legătura cu familia şi prietenii, îşi găsesc noi hobby-uri sau îşi împărtăşesc opiniile, există unii oameni care din contră au parte de cele mai rele experienţe pe această platformă. Mai exact, vorbim aici de moderatorii de conţinut, angajaţii companiilor subcontractate de către Facebook pentru a asigura respectarea Standardelor Comunităţii.
Din nefericire, munca acestor oameni îi pune în contact cu cele mai rele aspecte ale umanităţii, aceştia fiind nevoiţi să vadă scene care fac trimitere la abuzuri faţă de copii şi animale, droguri şi diferite tipuri de violenţe. Pe scurt, aceşti moderatori lucrează în nişte condiţii inumane, la care, într-o măsură sau alta, contribuim cu toţii. În fapt, aceste condiţii sunt atât de dure încât angajaţii unui subcontractor, Cognizant, au decis să intenteze un proces colectiv din această cauză şi urmează să primească 52 de milioane de dolari ca urmare a unei înţelegeri cu Facebook.
Problemele legate de condiţiile de muncă ale moderatorilor de conţinut ai Facebook au apărut încă din 2018, dar, deoarece Cognizant era un subcontractor, iar această compania nu opera pe proprietatea Facebook, compania a evitat să îşi asume răspunderea pentru problemele cauzate.
ABC News notează faptul că fiecare moderator care a făcut parte din această acţiune colectivă va primi 1.000 de dolari şi că, în funcţie de problemele de sănătate prin care trec sau au trecut, din cauza muncii făcute pentru Facebook vor primi până la 50.000 de dolari.
Citeşte şi:
Atenţie la ce postaţi! Facebook va trece la verificarea postărilor de pe Instagram